Αναζήτηση ταυτότητας στους ήχους του περιθωρίου

Σύνολο από performances, από την πλατφόρμα Sound Acts, στην Πειραιώς 260, από 26 έως 28 Μαΐου
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 10:30

Διεθνείς περφόρμερς θα εκτελέσουν έργα με επιρροές από το Νταντά, την αντι-τέχνη, την εννοιολογική τέχνη (conceptual art), τον φεμινισμό, την cyborg theory, το spoken word, τα ντραγκ σόου, τα καμπαρέ και την post - performance.

A- A A+

Ορμώμενη από το κουήρ κίνημα, η πλατφόρμα Sound Acts παρουσιάζει σύνολο από performances, που εξερευνούν ζητήματα σχετικά με την ταυτότητα - έμφυλη, φυλετική και σωματική - σε συνάρτηση με τον ήχο, στην Πειραιώς 260, από τις 26 έως τις 28 Μαΐου, στις 9 το βράδυ.

Το τριήμερο αυτό θα είναι αφιερωμένο σε περιθωριοποιημένες ή «παθολογικοποιημένες» κοινωνικές ομάδες, είτε πρόκειται για τρανς άτομα, είτε για υπέρβαρα  άτομα, είτε για άτομα που έχουν υποστεί φυλετικές διακρίσεις, είτε για άτομα που έχουν στιγματιστεί λόγω οποιασδήποτε σωματικής ή πνευματικής διαφοράς.

Διεθνείς περφόρμερς θα εκτελέσουν έργα με επιρροές από το Νταντά, την αντι-τέχνη, την εννοιολογική τέχνη (conceptual art), τον φεμινισμό, την cyborg theory, το spoken word, τα ντραγκ σόου, τα καμπαρέ και την post - performance. Επίσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, workshops και installations.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260: Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00).

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή