Φώφη Γεννηματά: Οδηγούν σε 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 14:32
UPD:14:54
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και το 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Νews η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, «αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν οπωσδήποτε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. «Η ιστορία δεν γράφεται με το "εάν" αλλά με το "πώς". Και στο σημερινό "πώς" εμείς απαντάμε "μόνο μαζί". Το στοίχημα είναι τι θα γίνει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων και πώς θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου» αναφέρει για να προσθέσει: «Αν είναι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώτα κόμματα στις επόμενες εκλογές, θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακυβερνησία ή όχι; Μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη συζητά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου απαντά: «Ασφαλώς όχι και σε καμία περίπτωση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει  σε όλους τους τόνους. Ας συνεχίσουν με τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ, έτσι άλλωστε βολεύονται».

Σημειώνει παράλληλα πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά για να αποφύγουμε στρατηγική ήττα της χώρας» και σε αυτό, όπως αναφέρει, «πρέπει να συμβάλουν οι άνθρωποι  της αριστεράς που εξαπατήθηκαν διπλά ως  Έλληνες  και ως αριστεροί».

Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό εκκρεμές», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «στρατηγικός σύμμαχος και εταίρος για εμάς είναι μόνο η κοινωνία» και «σε καμία περίπτωση η δεξιά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή