Ο διευθυντής του FBI διαψεύδει τον Τραμπ για παγίδευση τηλεφώνων του

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 13:20
UPD:13:28
Reuters/GARY CAMERON

Ο κ. Κόμεϊ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διαψεύσει επισήμως τον πρόεδρο της χώρας.

A- A A+

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ απέρριψε τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο προκάτοχός του  Μπαράκ Ομπάμα, τού είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Κόμεϊ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διαψεύσει επισήμως τον πρόεδρο της χώρας.

Το αίτημα του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) για επίσημη διάψευση έγινε λόγω της υπόνοιας ότι η υπηρεσία παραβίασε τον νόμο, παρακολουθώντας παράνομα έναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον γενικό εισαγγελέα (υπουργό) Τζεφ Σέσιονς, δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα.

«Κακός ή και άρρωστος τύπος!»

Το Σάββατο, ο κ. Τραμπ είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον προκάτοχό του, μέσω Twitter, κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο ότι είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνά του στον «Πύργο Τραμπ» τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Απαίσιο! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις επικοινωνίες μου στον Πύργο Τραμπ λίγο πριν τη νίκη μου. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι μακαρθισμός!», ενώ λίγο αργότερα επανήλθε.

«Είναι νόμιμο για εν ενεργεία πρόεδρο να παγιδεύει επικοινωνίες εν καιρώ προεκλογικής περιόδου; Νέα κατάπτωση!», έγραψε, για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι ένας καλός δικηγόρος θα έφτιαχνε μια πολύ ισχυρή υπόθεση από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα παγίδευε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν τις εκλογές!».

Στο πιο σκληρό του tweet και με χαρακτηρισμούς που δεν συνηθίζονται μεταξύ πρώην και νυν πολιτειακών παραγόντων, ο κ. Τραμπ κατέληγε: «Πόσο χαμηλά έπεσε ο Πρόεδρος Ομπάμα για να παγιδεύσει τα τηλέφωνά μου κατά τη διάρκεια της ιερής εκλογικής διαδικασίας. Αυτό είναι υπόθεση Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος!».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή