Αυστραλία: Εκτεταμένες πυρκαγιές εν μέσω κύματος καύσωνα

Η θερμοκρασία έφτασε τους 47 βαθμούς σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 09:27
UPD:09:56
REUTERS/Tom Fedorowytsch-ABC NEWS

Η θερμότητα από την έρημο της Αυστραλίας, αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τις θερμοκρασίες στη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ και την Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μάχη σε περίπου 50 πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, την ώρα που κύμα καύσωνα πλήττει στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, σημειώνοντας ρεκόρ. Χιλιάδες άτομα γέμισαν τις παραλίες του Σίδνεϊ αναζητώντας λίγη δροσιά, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή απαγόρευση για άναμμα φωτιάς.

Η θερμότητα από την έρημο της Αυστραλίας, αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τις θερμοκρασίες στη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ και την Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας. Η θερμοκρασία έφτασε τους 47 βαθμούς σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Επικράτειας της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας την Παρασκευή, ασκώντας πιέσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης και αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν την παροχή σε κάποιες περιοχές.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Διαχειριστής της Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας, διαβεβαίωσε ότι έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο του μπλακάουτ, καθώς το κράτος μείωσε την κατανάλωση. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε ότι «με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται για το Σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι δεν μπορούν να επαναπαυθούν σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας».

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή