Ένοχοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa - Hellas Power

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 13:20
UPD:13:47
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Μετά από δύο χρόνια, οι δικαστές του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισαν να κηρύξουν ενόχους τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa-Hellas Power.

Με την απόφαση επί της ενοχής, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Άρη Φλώρο και Νικόλαο Δεκόλη για την κατηγορία της συναυτουργίας σε κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).

Επίσης, για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκαν ένοχοι οι Στέφανος Σιαφάκας και Αχιλλέας Φλώρος, ενώ για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκε ένοχος ο Βασίλης Μηλιώνης.

Ένοχος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας κρίθηκε ο Άρης Φλώρος, ενώ για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης.

 

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των δύο παρόχων, αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν απέδιδαν τα χρήματα στο Δημόσιο, αλλά «τουναντίον τα παρακράτησαν και τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους» ζημιώνοντας το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, το διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 έως Νοέμβριο 2012. 

Το δικαστήριο απάλλαξε 8 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους από κάθε κατηγορία.

Σημαντικό σκέλος της υπόθεσης αφορά στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει την πρόθεση να επιστρέψουν ένα μεγάλο ποσό στο δημόσιο ταμείο και αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής συνολικά 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή