Κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος σε περιοχές της Μακεδονίας

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 11:26
UPD:11:56
Γρηγόρης Σιαμίδης

Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες υποχώρησε στον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ -4 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο σε Σέρρες και Κιλκίς. Ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία

Με τσουχτερό κρύο έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές να δείχνει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και του παγετού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες υποχώρησε στον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ -4 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο σε Σέρρες και Κιλκίς. Ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Πτολεμαΐδα «ξύπνησε» με -9 βαθμούς. Στα Γρεβενά το θερμόμετρο έπεσε στους -8 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις των νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

Στην Ημαθία, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 72ο χλμ. (διασταύρωση Σελίου) έως το 97ο χλμ. (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - Σελίου (από το 4ο χλμ. έως το 26ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Νάουσας - 3-5 Πηγαδιών (από το 8ο χλμ. έως το 17ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών), Νάουσα - Σελίου (από το 8ο χλμ. έως το 19ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Βέροιας - Δασκίου (από το 13ο χλμ. μέχρι το Δάσκιο) και Νάουσας - Ροδοχωρίου (από το 8ο χλμ. μέχρι το Ροδοχώρι).

Στην Πέλλα, στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Περαίας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας. Η κυκλοφορία διεκόπη στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία, στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου (από το Ελατοχώρι έως και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο) και στη Χαλκιδική στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα). Στο Κιλκίς διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Λιβαδίων (από το 17ο χλμ.).

Στη Δυτική Μακεδονία, στις επαρχιακές οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Νεστορίου - Επταχωρίου (μέσω Πεύκου), όπως επίσης σε κάποια σημεία της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Αβδέλλας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή