Συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 12:58
UPD:13:01
www.thessaliatv.gr

Η θερμοκρασία στην περιοχή παραμένει κάτω από το μηδέν και τα μηχανήματα αποχιονισμού ρίχνουν συνεχώς αλάτι και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο κεντρικό Πήλιο (φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί Άνω Βόλος, Ανακασιά και Άλλη Μεριά. Στον Βόλο, η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς, ενώ πέφτει συνεχώς χιονόνερο.

Το χιόνι στα ορεινά -κυρίως στα Χάνια- ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Η θερμοκρασία στην περιοχή παραμένει κάτω από το μηδέν και τα μηχανήματα αποχιονισμού ρίχνουν συνεχώς αλάτι και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο κεντρικό Πήλιο.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη 21 εκχιονιστικά επιχειρούν συνεχώς στο Πήλιο και την Όθρυ, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην οδό Βόλου-Ζαγοράς από την Πορταριά και πάνω και μέχρι τη θέση Καράβωμα.

Το πρωί, λόγω της χιονόπτωσης, μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ ανεκτέλεστα έμειναν πολλά δρομολόγια των Αστικών Γραμμών Βόλου προς τα χιονισμένα προάστια και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς ορεινά χωριά του Πηλίου.

Πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτούργησαν κυρίως σε χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου.

Πυκνό χιόνι πέφτει και προς τα Κανάλια, την Κερασιά, τις Γλαφυρές και το Κεραμίδι, στα όρια με τη Λάρισα, αλλά και στην Όθρυ, όπου στην Ανάβρα το χιόνι έφθασε τα 15 εκατοστά. Ο δρόμος από τον Αλμυρό είναι ανοιχτός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή