Οι φωτογραφίες των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Εκστρατεία ανεύρεσης πόρων από το Μουσείο Μπενάκη
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Η εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2017.

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει την πρώτη του ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding), με αφορμή την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 1896.

Η έκθεση θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο, με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Στόχος της εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των 100.000 δολαρίων για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα πόλεις των ΗΠΑ, μέσα στο 2017.

Τα εκθέματα θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της Αμερικής, και ιδιαίτερα στους Έλληνες της Διασποράς, να θαυμάσουν αυτό το τόσο σπάνιο έκθεμα, αλλά και να «ζήσουν» τις στιγμές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από την κάμερα του Άλμπερτ Μάγιερ.

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Άλμπερτ Μάγιερ, αποτέλεσε το ενθύμιο των Αγώνων για τις βασιλικές Αυλές της εποχής και για τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους βομβαρδισμούς του 1945 που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και κατέστρεψαν όλο του το αρχείο, το λεύκωμα με τις αυθεντικές φωτογραφίες έγινε πια σπάνιο και πολύτιμο.

Η εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2017.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή