«Είμαστε στο πλευρό σας για όλα» το μήνυμα Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 13:25
UPD:14:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε υπερηφάνεια που στην Ελλάδα βρίσκεται η χερσόνησος του Άθω, «μοναδική», όπως είπε, «στον χάρη της Οικουμένης. 

A- A A+

«Είμαστε δίπλα σας, στο πλευρό σας για όλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, το οποίο επισκέπτεται. «Γιατί», πρόσθεσε, «η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγίας μας με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του». 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε υπερηφάνεια που στην Ελλάδα βρίσκεται η χερσόνησος του Άθω, «μοναδική», όπως είπε, «στον χάρη της Οικουμένης. 

«Εσείς με την συνεχή παρουσία και προσφορά Σας για χίλια και πλέον χρόνια διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια και το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους», πρόσθεσε.         

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., ειδικά τα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, τόπο θρησκευτικής κατάνυξης και ανάτασης ψυχής, πηγή παρηγοριάς και φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθοδόξους.

«Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πιστοί για να Σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς», συνέχισε.  

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε αρχικά δεκτός από την Ιερά Επιστασία και τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα στις Καρυές και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή