Γ. Στουρνάρας: Καλές οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 19:49
UPD:20:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση δεν είχαν χαλάσει ποτέ, υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν ετέθη το ζήτημα της εισαγγελικής έρευνας εναντίον της συζύγου του.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο την έδρα της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η σύζυγός μου έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό, με την ιστορία αυτή» σχολίασε ο διοικητής της ΤτΕ και διαβεβαίωσε ότι η ίδια «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της».

EUROKINISSI

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Attica Bank και το «πάγωμα» της έκδοσης νέων δανειοδοτήσεων, σημείωσε ότι υπάρχει πόρισμα του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) και της ΤτΕ, το οποίο θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ανώτερη πηγή δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», ενώ σημείωσε ότι «κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της». «Όπως δήλωσε και ο διοικητής, καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σχετικά με την πορεία του τραπεζικού συστήματος, διευκρίνισε ότι «εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας».

Όπως γνωστοποίησε τέλος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στον διοικητή της ΤτΕ τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο της κεντρικής τράπεζας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή