Το Σ.Α. του ΟΗΕ καταδίκασε τη χθεσινή επίθεση στην Καμπούλ

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 11:48
UPD:15:36
EPA/PETER FOLEY

Η διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες στην πλατεία Ντεμαζάνγκ, με στόχο μία ειρηνική διαδήλωση είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερών των 230 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την «απεχθή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβαν τοπικές οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες στην πλατεία Ντεμαζάνγκ, με στόχο μία ειρηνική διαδήλωση είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερών των 230.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επανέλαβαν την ανησυχία τους για τις σοβαρές απειλές ασφάλειας που προκύπτουν από τη δράση των Ταλιμπάν, της Αλ-Κάιντα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, για τον τοπικό πληθυσμό, τις δυνάμεις του αφγανικού στρατού, αλλά και τη διεθνή στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα, παροτρύνουν όλες τις χώρες να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να συνεργαστούν με τις αρχές του Αφγανιστάν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή