«Οιδίπους Τύραννος» στους σταθμούς Μετρό Συντάγματος και Ακρόπολης

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:38
A- A A+

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι,  στον σταθμό Μετρό Συντάγματος και, εν συνεχεία, στον σταθμό Μετρό Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους), με τη συμμετοχή των ηθοποιών του χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ, «Οιδίπους Τύραννος». ​

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Στα.Συ..

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο  της επιδίωξής του για συνεργασίες  τόσο με ελληνικούς, όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς,  συνεργάζεται για πρώτη φορά  με το φημισμένο θέατρο  Βαχτάνγκοφ, παρουσιάζοντας τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.  

PATROKLOS SKAFIDAS

Πρόκειται για μία σπουδαία συμπαραγωγή με Ρώσους και Έλληνες ηθοποιούς και τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο. Η απόδοση των χορικών είναι της Έλσας Ανδριανού, ενώ την πρωτότυπη μουσική των χορικών έχει γράψει ο Θοδωρής Αμπαζής.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Μόσχα, τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, το πιο εμβληματικό, ίσως, δράμα της αρχαίας γραμματείας, ανήκει στον θηβαϊκό κύκλο. Σύμφωνα με τις πηγές, διδάχθηκε για πρώτη φορά το 428 π.Χ. , εν μέσω του Πελοποννησιακού Πολέμου και του λοιμού που είχε αποδεκατίσει τον λαό της Αθήνας. Στο επίκεντρο της προβληματικής του έργου, τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση.  

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Διανομή
Evgeny Knyazev, Liudmila Maksakova, Pavel Yudin, Victor Dobronravov, Ekaterina Simonova, Valery Ushakov, Vitalijs Semjonovs, Maxim Sevrinovskiy, Eldar Dzhanibekov, Artur Ivanov, Evgeny Kosyrev.

Χορός
Ilya Algaer, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κώστας Κοράκης, Δαυίδ Μαλτέζε, Λεονάρδος Heifetz - Μπατής, Σωκράτης Πατσίκας, Γιώργος Στάμος, Σπύρος Τσεκούρας.  Παιδιά: Αφροδίτη Αντωνάκη, Γεωργία Μητροπούλου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή