Χαμενεΐ: Προσοχή στον «μαλακό πόλεμο» της Δύσης κατά του Ιράν

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 13:18
UPD:13:19
REUTERS/HANDOUT

«Οι αξιωματούχοι μας και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός πρέπει να είναι προσεκτικοί για τον εντεινόμενο "μαλακό πόλεμο" της Δύσης κατά του Ιράν. Οι εχθροί θέλουν να αποδυναμώσουν το σύστημα από τα μέσα», ανέφερε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για ανάγκη επαγρύπνησης ενάντια στον «μαλακό πόλεμο» τον οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, εξαπολύει η Δύση ενάντια στο ισλαμιστικό καθεστώς της Τεχεράνης έκανε λόγο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο στόχος της Δύσης, σύμφωνα με τον ύπατο αξιωματούχο του Ιράν, είναι η αποδυνάμωση των σιιτών μουσουλμάνων κληρικών και του συστήματος εξουσίας τους στη χώρα.

«Οι αξιωματούχοι μας και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός πρέπει να είναι προσεκτικοί για τον εντεινόμενο "μαλακό πόλεμο" της Δύσης κατά του Ιράν. Οι εχθροί θέλουν να αποδυναμώσουν το σύστημα από τα μέσα», ανέφερε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης.

Η συμφωνία των έξι μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου έχει οδηγήσει σε άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, γεγονός που έχει οδηγήσει τις πλέον σκληροπυρηνικές τάσεις του ισλαμιστικού καθεστώτος σε αναδίπλωση, υπό τον φόβο αύξησης της δυτικής επιρροής στη χώρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή