Η μείωση του σωματικού βάρους βοηθά σημαντικά τις γυναίκες με προδιαβήτη

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 10:42
UPD:10:43
SHUTTERSTOCK

Το σημαντικό δε σημείο είναι, ότι η μελέτη έγινε σε 130 ισπανόφωνες γυναίκες καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές έχουν μεγαλύτερη τάση εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

A- A A+

H αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι εξαιρετικά επιβοηθητική σε γυναίκες που έχουν  προδιαβήτη σύμφωνα με τους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Diabetes Care» διαπίστωσε, ότι οι γυναίκες που είχαν προδιαβήτη και κατάφεραν να μειώσουν το βάρος τους απέφυγαν τον κίνδυνο να εμφανίσουν άμεσα σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το σημαντικό δε σημείο είναι ότι η μελέτη έγινε σε 130 ισπανόφωνες γυναίκες, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές έχουν μεγαλύτερη τάση εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν αυτές τις γυναίκες με προδιαβήτη σε μία ομάδα παρέμβασης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι γυναίκες με την παρέμβαση που επιδέχθηκαν κατάφεραν και έχασαν κατά μέσο όρο 3,8 κιλά, ενώ μείωσαν τη γλυκόζη αίματος που υπάρχει 2 ώρες μετά το γεύμα στον οργανισμό, κατά 15 mg/dL. Αυτό έγινε μέσα σε 12 μήνες από την ένταξή τους στη μελέτη. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, η εντατική παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους έγινε με τη βοήθεια μιας δίγλωσσης επαγγελματία νοσοκόμας.

Για να γίνει σύγκριση με την ομάδα παρέμβασης, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μία άλλη ομάδα συνήθους φροντίδας, η οποία σύμφωνα με τα ευρήματα είχε απώλεια βάρους μόνο 1,4 κιλά και μείωση της μεταγευματικής γλυκόζης μόνο κατά 1 mg/dL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα έδειξαν επίσης σημαντικές μειώσεις στις τιμές της ινσουλίνης νηστείας, του Δείκτη Μάζας Σώματος, του ποσοστού του λίπους σώματος και της περιμέτρου της μέσης, μόνο σε εκείνες τις γυναίκες που συμπεριλαμβάνονταν στην ομάδα παρέμβασης.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, μια εντατική παρέμβαση στον τρόπο ζωής μας είναι καθοριστικής σημασίας, όπως δείχνουν οι μελέτες, ως προς την αποφυγή πολλών ασθενειών και ειδικά του διαβήτη τύπου 2.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή