Ομπάμα: Ο στιγματισμός των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 13:40
UPD:15:43
Reuters
A- A A+

Ο στιγματισμός των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές που θέλουν στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδικάζοντας έμμεσα προτάσεις των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο.

Στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, «οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας, μετά τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις «στις οποίες τουλάχιστον 14 Αμερικανοί τραυματίστηκαν».

Πρέπει να απορρίψουμε κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων και να χαιρετίσουμε την τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας, δήλωσε Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι αυτές οι απόπειρες έρχονται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα, τις αρχές και την ιστορία μας ως έθνος που βασίστηκε στην έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Είναι επίσης αντιπαραγωγικό. Εξυπηρετεί άμεσα το παιχνίδι των τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου και θέλουν να έχουν έναν λόγο για να στρατολογήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους για τον σκοπό τους που είναι στραμμένο στο μίσος», σημείωσε.

Οι βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ, πρότειναν τη διεξαγωγή περιπολιών της αστυνομίας σε συνοικίες όπου διαμένουν Μουσουλμάνοι. Ο Τραμπ θέλει επίσης να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους, φοβούμενος πως θα μπορούσαν να βρίσκονται εξτρεμιστές αναμεσά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή