Κέλερ: Να μην αφεθεί μόνη της η Ελλάδα

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 07:13
UPD:07:24
EPA/PETROS GIANNAKOURIS/POOL

Παρά τη ρητορική της Γερμανίας για «ανοικτά σύνορα», αυτά στην ουσία είναι κλειστά και ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά, σημειώνει η  αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ευθεία κριτική στην Ε.Ε. για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού ασκεί η αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ, σε συνέντευξή της στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης παραμένει στην Ελλάδα, η οποία «κάνει πραγματικά πολλά» και «δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της».

Σχετικά με τη ζώνη του Σένγκεν, η Γερμανίδα πολιτικός χαρακτηρίζει «παράλογο» τον αποκλεισμό της Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι θα ήταν προτιμότερος ο αποκλεισμός της Ουγγαρίας.

Κριτική ασκεί και στην ηγεσία της Γερμανίας, καθώς όπως αναφέρει, παρά τη ρητορική των «ανοικτών συνόρων, αυτά στην ουσία είναι κλειστά και ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στη Γερμανία, έχει μειωθεί σημαντικά.

Ειδική μνεία κάνει και στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι εάν ήθελε, θα μπορούσε να σταματήσει τους πρόσφυγες. «Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου δεν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο στρατός σκοτώνει άμαχους πολίτες σε τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά, η ελευθερία του Τύπου είναι δραματικά περιορισμένη, ενώ τώρα υπάρχει πρόβλημα και με την τρομοκρατία» τονίζει, επικριτικά.

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει κρίση αλληλεγγύης και ευθύνης, η οποία εμφανίστηκε και στην οικονομική κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή