«Έξω από εσένα» με μια σύγχρονη μουσική λαϊκότητα

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Γιώργου Ζαχαρόπουλου
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 08:10

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος υπογράφει τη μουσική και τους στίχους, δίνει φωνή στα τραγούδια του και παίζει και τις κιθάρες του δίσκου.

A- A A+

Ορμώμενα από το ροκ των 90’s και την ποπ των 80’s, αισιοδοξία και θλίψη, ρεαλισμός και νεανική αφέλεια γειώνονται μέσα από το φανκ και προσβλέπουν σε μια σύγχρονη μουσική λαϊκότητα, συστήνοντας στο μουσικό κοινό τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος, μετά από δύο περίπου χρόνια προετοιμασίας, κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Έξω από εσένα».

Μέσα από ένα γλυκόπικρο σύννεφο καπνού

Με εννέα τραγούδια που μιλούν για την πόλη, τον χωρισμό, την αγάπη, τη φιλία, το τώρα και το τίποτα, τα οποία αναδύθηκαν ξημερώματα, σε ένα δωμάτιο της πόλης, μέσα από ένα γλυκόπικρο σύννεφο καπνού, το άλμπουμ διατίθεται ως ανεξάρτητη παραγωγή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας bandcamp (gzacharo.bandcamp.com), με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών «Όλα είναι εδώ» και «Κλείσαμε κύκλους» να βρίσκονται αναρτημένα στο youtube.

KARAISKOS ALEXANDROS

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος υπογράφει τη μουσική και τους στίχους, δίνει φωνή στα τραγούδια του και παίζει και τις κιθάρες του δίσκου. Στην ενορχήστρωση και την παραγωγή του άλμπουμ, συνέβαλαν καθοριστικά οι: Πέτρος Σταμέλος στο μπάσο και τα ντραμς,  Μυρτώ Τίκωφ στα πλήκτρα και τα φωνητικά και  Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στα τύμπανα και τα κρουστά. Άρχων του ήχου, ο Μιχάλης Τσομπάνογλου στο ορμητήριό του, «The New Fab Liquid Studio», ενώ το εξώφυλλο φιλοτεχνεί ο Μιχάλης Μόσχος.

Μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής

Γεννημένος στην Πάτρα, το 1978, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, από μικρός, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, όπου ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, ενώ ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά σε διάφορα ροκ σχήματα.

KARAISKOS ALEXANDROS

Από το 2006, δούλεψε ως τραγουδιστής με το συγκρότημα Μίγμα, με το οποίο κυκλοφόρησε έναν δίσκο, συμμετέχοντας, παράλληλα, στο pop - ρεμπέτικο - funk σχήμα Funkistan, δίνοντας πολλές συναυλίες σε διάφορες σκηνές της Αθήνας. Το 2011, συμμετείχε στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Η κόρη της καταιγίδας», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, με την ομάδα «Όπερες των ζητιάνων», ενώ εμφανίστηκε με το gospel φωνητικό σύνολο «8tetto» σε διάφορα event και Φεστιβάλ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή