«Η βαλκανική οδός έκλεισε για πάντα» δηλώνει η Αυστριακή ΥΠΕΣ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 07:34
UPD:08:56
EPA/JULIEN WARNAND

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η βαλκανική οδός παραμένει κλειστή και αυτό για πάντα» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Μικλ-Λάιτνερ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Η «βαλκανική οδός» της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κύριος δρόμος που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στις χώρες του βορρά, θα παραμείνει κλειστή για πάντα, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα αφού η Σλοβενία, η Κροατία και η Σερβία, χώρες από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν αυστηρότερους κανονισμούς για την είσοδο μεταναστών.

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η βαλκανική οδός παραμένει κλειστή και αυτό για πάντα» είπε η Μικλ-Λάιτνερ στη γερμανική εφημερίδα.

Η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε ότι μόνο ένα τέτοιο «συνεκτικό μήνυμα» θα αποτρέψει τους πρόσφυγες από το να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τουρκία για να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

EURONEWS

«Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη» πρόσθεσε η Μικλ-Λάιτνερ, αναφερόμενη στις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται καθ' οδόν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή