Ισόβια και 129 χρόνια στον Μαζιώτη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 16:26
UPD:16:28
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνων επιπλέον (!) επέβαλαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Νίκο Μαζιώτη για  την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι συγκατηγορούμενοί του Αντώνης Σταμπούλος και Γιώργος Πετρακάκος, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών και 34 ετών αντίστοιχα.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί όταν και εφόσον συλληφθεί.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο Νίκος Μαζιώτης ήταν απών, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να διοριστεί νέος δικηγόρος, καθώς η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο για να παρίσταται στη δίκη.

Ο Μαζιώτης αντιμετώπιζε κατηγορίες για πράξεις που διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί το 2012, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εκρήξεις, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και δύο ληστείες.

Ακόμα ο Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014, οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή