Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ε.Ο., στο ύψος του Αλμυρού

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:04
UPD:12:06
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Το αδιαχώρητο επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων κοντά στη Σούρπη του Αλμυρού όπου παραμένουν περί τους 550 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία.

Οι πρόσφυγες βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στον προαύλιο χώρο, ενώ ο δήμος Αλμυρού, η Μητρόπολη Δημητριάδος και εθελοντικές οργανώσεις, πασχίζουν για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με όποια μέσα και εφόδια διαθέτουν.

Σήμερα το πρωί πάνω από 550 πρόσφυγες ήταν στο ΣΕΑ Αλμυρού και η δημοτική αρχή Αλμυρού έστειλε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, την Κοινωνική Μέριμνα και τη "Βοήθεια στο Σπίτι" να συνδράμουν τους μετανάστες.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδη εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κατάσταση, αφού όπως είπε, δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες. Ο δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές φιλοξενίας, υποστήριξε και κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους για μεγάλη προχειρότητα στη διαχείριση του θέματος.

Συνολικά στο ΣΕΑ Αλμυρού βρίσκονται 13 ακινητοποιημένα λεωφορεία. Χθες το απόγευμα έφτασε και η βοήθεια από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η οποία συγκέντρωσε επίσης τρόφιμα και τα μέλη της τα διένειμαν στους πρόσφυγες.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή