Επικίνδυνος τζιχαντιστής ο ένας εκ των συλληφθέντων στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 10:15
UPD:10:18
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ως ιδιαίτερα επικίνδυνος περιγράφεται από σερβικά και βοσνιακά ΜΜΕ ο ένας εκ των αλλοδαπών που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτοι για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, ο 29χρονος Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς κατάγεται από την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία και η οικογένειά του το 1994 μετανάστευσε στη Σουηδία.

Βοσνιακά και τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Μπεκτάσεβιτς θεωρείται στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, ενώ η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση (FTV) αναφέρει, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, ότι έχει ήδη πολεμήσει στη Σύρια, όπου μετέβη μετά την αποφυλάκισή του, το 2011.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βοσνιακών αρχών ασφαλείας ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς μέσα στο 2015 προσπάθησε τρεις φορές να εισέλθει από τη Σερβία στην Βοσνία, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος. Στην τρίτη προσπάθεια, όπως αναφέρει η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση, τού επιβλήθηκε ποινή οριστικής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη το 2005 στο Σεράγεβο, ύστερα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου διέμενε και όπου βρέθηκε εκρηκτική ύλη 20 κιλών, μία αυτοσχέδια ζώνη εκρηκτικών, πυροκροτητές και βιντεοκασέτα με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας.

Το 2007 ο Μπεκτάσεβιτς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Έκανε ένσταση και η ποινή του μειώθηκε στα οχτώ χρόνια. Το 2009 ικανοποιήθηκε το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στη Σουηδία, χώρα της οποίας ήταν υπήκοος και αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής το 2011 αποφυλακίστηκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή