Αυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους σεφ στον κόσμο

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 09:58
UPD:16:44
FACEBOOK/Le restaurant de l'Hôtel de ville de Crissier - Benoît Violie

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το άψυχο σώμα του 44χρονου σεφ βρέθηκε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε.

Αυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους σεφ στον κόσμο, ο οποίος διηύθυνε, το -βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin- Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, στην Eλβετία. 

«Ο πλανήτης έμεινε ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το άψυχο σώμα του 44χρονου σεφ βρέθηκε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε.

EURONEWS

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στη «La Liste»  (με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο), θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των «50 Best».

Το εστιατόριο, που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

«Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά», γράφει η εφημερίδα Le Temps.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή