Διαθρησκευτικός διάλογος πνευματικών ηγετών στην Αθήνα

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 16:52
UPD:16:56
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ/ Σαμπρίνα Παρασκευοπούλου

Η τελική συνεδρία του διαλόγου θα λάβει χώρα σε ειδική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Άμπα.

A- A A+

Ραβίνοι από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Ελβετία και υψηλόβαθμοι Ελληνο-Ορθόδοξοι κληρικοί από τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα μαζί με άλλους ειδικούς θα συζητήσουν σειρά κοινών θεμάτων στις Ελληνο-Ορθόδοξες και Εβραϊκές παραδόσεις, αγγίζοντας ζητήματα όπως είναι η θρησκεία, η ιστορία, η κοινωνία, η ταυτότητα και η Διασπορά με στόχο την προώθηση της φιλίας, της αλληλοκατανόησης και την καταπολέμηση της προκατάληψης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Διαθρησκευτικών και Διαπολιτισμικών Θεμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee-AJC).  Συντονιστές είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εμμανουήλ Γαλλίας και ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Νταβίντ Ροζέν, Διευθυντής Διαθρησκευτικών Θεμάτων στο AJC, γνωστοί για το έργο τους στην προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Επέτειο των Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων Ισραήλ - Ελλάδας.

Η τελική συνεδρία του διαλόγου θα λάβει χώρα σε ειδική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων με την παρουσία πνευματικών ηγετών, Ελλήνων αξιωματούχων, ξένων Πρεσβευτών, ακαδημαϊκών, μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ελλάδας, κ.α.

Με αφορμή το Συνέδριο, η κ. Μπεν-Άμπα ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο που κατέχει η θρησκεία στις ελληνικές και εβραϊκές παραδόσεις. Παράλληλα, δήλωσε ενθουσιασμένη που αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 25ης Επετείου των Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας και υπό το πρίσμα «της ραγδαίας βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων». 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ και τον Ραβίνο Ροζέν γι' αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία.  Αυτός ο διάλογος θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα στην προώθηση της φιλίας, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ Εβραίων και Ελληνο-Ορθόδοξων Χριστιανών, μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας», κατέληξε η κ. Μπεν-Αμπά.      

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή