ΥΠΟΙΚ: Τεράστιες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τον εκτροχιασμό της οικονομίας

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 18:27
A- A A+

«Η παραπληροφόρηση, η δημαγωγία και η κινδυνολογία έχουν εξελιχθεί πλέον σε μόνιμο καταφύγιο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένες τις τεράστιες ευθύνες του για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ πλέον ξεπερνά κάθε όριο λαϊκισμού, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης στους πολίτες».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών απαντώντας σε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/03/1115987.htm .

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αύξησαν θεαματικά τη φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων από το 32,6% του ΑΕΠ το 1995 σε 36,2% του ΑΕΠ το 2003, ενώ παράλληλα κληροδότησαν στους πολίτες τεράστια ελλείμματα και χρέη, ακόμη και μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

«Η κυβέρνηση με ειλικρινείς προϋπολογισμούς και με πλήρη διαφάνεια κάνει τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα βάρη ενός κακού παρελθόντος. Η προσπάθεια που γίνεται έχει συγκεκριμένα και ορατά σε όλους αποτελέσματα. Το έλλειμμα από το 6,6% του ΑΕΠ που ήταν το 2004 διαμορφώνεται πλέον στο 3,6% του ΑΕΠ το 2005 και στο 2,6% του ΑΕΠ το 2006. Η μείωση αυτή κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες αποτελεί μια μεγάλη συνολική επιτυχία, η υποβάθμιση της οποίας προσβάλει τον ελληνικό λαό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η προσαρμογή του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ώστε η μείωση του ελλείμματος το 2006 να γίνει σε μεγαλύτερη έκταση με μόνιμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, χωρίς επιβολή νέων φόρων και περικοπή των κοινωνικών δαπανών, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται με άκρατη υποκρισία από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέχρι σήμερα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

»Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προχωρεί στην εξυγίανση της οικονομίας. Με σιγουριά, σχέδιο και αποφασιστικότητα νοικοκυρεύουμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας και προχωρούμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την οικονομία και την κοινωνία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή