Ισπανία: Σχολή προπονητών προσφέρει δουλειά στον πρόσφυγα που δέχθηκε τρικλοποδιά από εικονολήπτρια

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 12:10
UPD:12:24
euronews

Τα βίντεο που εικονίζουν τον άνδρα να πέφτει με το παιδί του στα χέρια καθώς δεκάδες πρόσφυγες προσπαθούν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία προκάλεσαν σάλο στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

A- A A+

Όρθιος φαίνεται πως θα καταφέρει να σταθεί, παρά την τρικλοποδιά της Ουγγαρέζας εικονολήπτριας, ο Σύρος πρόσφυγας του οποίου η ιστορία έγινε γνωστή σε όλον κόσμο.

Ο πρόσφυγας από την Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, όταν μία εικονολήπτρια του έβαλε τρικλοποδιά την περασμένη εβδομάδα, καθώς εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς με τον μικρό του γιο στην αγκαλιά, στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας.

Μετά τη δραματική του περιπέτεια, ο Σύρος πρόσφυγας προσκλήθηκε να πάει στην Ισπανία, προκειμένου να δουλέψει σε μια σχολή προπονητών ποδοσφαίρου.

Με δεδομένο ότι ο άνδρας ήταν προπονητής στη Συρία στο παρελθόν, ο επικεφαλής μιας σχολής προπονητών ποδοσφαίρου στη Χετάφε της Ισπανίας, λίγο έξω από τη Μαδρίτη, αποφάσισε να τον προσκαλέσει. «Είχαμε την ιδέα να βοηθήσουμε έναν συνάδελφο προπονητή», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκαλάν, ο διευθυντής της σχολής Cenafe, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, η τοπική κυβέρνηση θα προσφέρει στέγη στον Οσάμα Άμπντουλ Μόχσεν, ο οποίος ταξιδεύει με τρένο μαζί με τον γιο του, τον Ζαΐντ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός διευκρίνισε πως οι τοπικές αρχές εργάζονται ώστε να μπορέσει και η υπόλοιπη οικογένειά του να μεταβεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Γκαλάν, η σχολή προπονητών θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Σύρο, τον γιο του, καθώς επίσης τη σύζυγό του, την κόρη του και τον άλλο του γιο, που βρίσκονται στην Τουρκία, να λάβουν άσυλο στην Ισπανία.

Η Μαδρίτη έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί πάνω από 17.000 πρόσφυγες από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη αφού εγκατέλειψαν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή