Skip to main content

Κωπηλασία: Μόνο η Νικολαΐδου προκρίθηκε σε τελικό

Η Κατερίνα Νικολαϊδου θα είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στους αυριανούς τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, καθώς τα δύο πληρώματα που αγωνίστηκαν στους σημερινούς ημιτελικούς δεν προκρίθηκαν.

Ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελαφρών βαρών έπεσε στην… περίπτωση, καθώς ένα μπλοκάρισμα στο σύστημα εκκίνησης ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλλουν τον αγώνα για πάνω από δυο ώρες, ενώ προκάλεσε και μικροζημιές στις περισσότερες βάρκες.

Ο ημιτελικός έγινε στο φινάλε του προγράμματος του Σαββάτου και οι περισσότεροι αθλητές παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το συμβάν. Ο Γιάνναρος τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 7:12.75 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος την Κυριακή.

Εκτός τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ, με τους Καλανδαρίδη-Στεργιάκα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 άγγιξαν την πρόκριση περνώντας 3οι στα 1000μ. τερμάτισαν όμως στην 4η θέση με 6:29.14 και θα πάρουν μέρος στον μικρό τελικό.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών, στο μικρό τελικό, οι Ασουμανάκη-Αγγελοπούλου πήραν τη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 7:12.16, ενώ η τετράκωπος άνευ των Γυναικών (Τσαμοπούλου, Μπιτζιαίου, Γεωργούδη, Κυρίδου) πήρε την 3η θέση στον μικρό τελικό με 6:57.16 και κατετάγη 9η στη γενική.

Η μοναδική ελληνική ελπίδα για μετάλλιο είναι η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ, αγώνισμα στο οποίο είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στο Βελιγράδι. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης θα αγωνιστεί στην 6η διαδρομή, με αντιπάλους τις Ντουμτσένκο (Ουκρανία), Λόμπνιγκ (Αυστρία), Γκμέλιν (Ελβετία), Τοντοντονάτι (Ιταλία) και Πέτερσεν (Δανία).