Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται δορυφορικές εικόνες οι οποίος αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν έχει υποστεί αρκετά πιο εκτεταμένες ζημιές από ό,τι παραδέχονται δημόσια οι ΗΠΑ.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη μοναδική ναυτική βάση της Αμερικής στη Μέση Ανατολή μαζί με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν σε τουλάχιστον 20 αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή, έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μια διαδικασία επανεκτίμησης ολόκληρης της παρουσία τους στην περιοχή, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο ανοικοδόμησης της βάσης στο Μπαχρέιν, μειώνοντας την αμερικανική παρουσία στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία και μετακινώντας ορισμένες βάσεις ή λειτουργίες τους στα δυτικά, σε περιοχές που βρίσκονται εκτός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων και drones, αναφέρει η WSJ.
Κατά τις πηγές της, οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση ενδέχεται να μην ανοικοδομηθούν ενώ τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε υπόγειες εγκαταστάσεις.
Μία περιοχή όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν ορισμένες αμερικανικές βάσεις είναι το Ισραήλ, ανέφεραν δύο από τις πηγές της WSJ.
Οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι ΗΠΑ, σχετικά με το τι θα ανακατασκευάσουν, τι να εγκαταλείψουν και πόσο θα απομακρυνθούν, θα καθορίσουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή για μια ολόκληρη γενιά, σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












