Skip to main content

Με… υπογραφή Πελεκάνου ο Ήφαιστος πήρε νίκη ακόμη και…. τετράδας

Το buzzer beater του τρίποντο Μιχάλη Πελεκάνου έδωσε τη δυνατότητα στον Ηφαιστο Λήμνου να μην επιτρέψει στο Λαύριο (67-65), να πανηγυρίσει, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη επί του Προμηθέα με 73-70.

Οι νησιώτες έφτασαν τις 6 νίκες κι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, υποχρεώνοντας παράλληλα τους φιλοξενούμενους, που πάλευαν από τη 2η περίοδο χωρίς τον Οκτάβιους Έλις (σ.σ. αποβλήθηκε), στην έκτη ήττα τους, με την οποία θέτουν σε κίνδυνο τη θέση τους στην τετράδα.

Κορυφαίος των νικητών, που κατάφεραν να νικήσουν έχοντας μόλις 1/17 τρίποντα και 5 επιθετικά ριμπάουντ (σ.σ. 19 ο Προμηθέας), ήταν ο Ντάνι Αγκμπελέσε, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 5 μπλοκ. Από τον Προμηθέα ξεχώρισαν οι Δημήτρης Αγραβάνης και Λεωνίδας Κασελάκης με 20 και 19 πόντους, αντίστοιχα.

Ματς-θρίλερ έγινε στη Λήμνο, όπου ο Ηφαιστος έφτασε να χρειαζόταν ένα μεγάλο σουτ για να πάρει το ματς και τα κατάφερε με το  τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου, ακριβώς στο φινάλε του αγώνα.

Οι νησιώτες, που βρίσκονταν σε όλο το ματς πίσω στο σκορ, επικράτησαν με 67-65 της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, συνεχίζοντας την… καταδίωξη της τετράδας (βρίσκονται στην 5η θέση με ρεκόρ 10-7). Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν σε 8-9.