Skip to main content

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς τη συμμετοχή ομάδων της Super League 2, με τους Παναθηναϊκό και Λαμία να είναι οι «τυχεροί», καθώς προκρίθηκαν άνευ αγώνα. 

Τα ζευγάρια είναι: ΠΑΟΚ-ΑΕΛ, Βόλος-ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος, Άρης-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο διάστημα 19-20-21 Ιανουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 2-3-4 Φεβρουαρίου. Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου.

Η ΕΠΟ αποφάσισε η κλήρωση να γίνει μόνο με τις 14 ομάδες της Super League.  Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την απόφαση μη συμμετοχής στην κλήρωση ομάδων της SL2, αναφέρει:

«Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1, καθώς με σημερινή επιστολή της η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ ότι “αναφορικά με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 2 στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, τα μέλη θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου προκειμένου να εισηγηθούν επί του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Η απόφαση της Επιτροπής καθιστά πρακτικά αδύνατο τον περαιτέρω προγραμματισμό, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, κατόπιν τούτου η συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1 αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων της Super League 1».