Skip to main content

Νίκη παραμονής για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο ΟΦΗ είχε τις ευκαιρίες, ο Απόλλωνας Σμύρνης τα γκολ και κάπως έτσι, επειδή στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τους τρεις βαθμούς επικρατώντας με 2-1 στη Ριζούπολη, στην εναρκτήρια συνάντηση της 24ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ηρακλείου (19 βαθμοί) έχασε για όγδοη στη σειρά φορά και μπαίνει σε περιπέτειες, σε αντίθεση με το αθηναϊκό συγκρότημα που έφτασε στους 25 βαθμούς, πήρε πολύ μεγάλη ώθηση και μπορεί να αισθάνεται ουσιαστική σιγουριά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με τον Ντάουντα, όταν ο Σλίβκα πλάσαρε τον Σωτηρίου, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε προωρινά και ο καραδοκών Ντάουντα πήρε το ριμπάουντ και ανενόχλητος έγραψε το 1-0.

Στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Γρίβα να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Βέρχουλστ, αλλά στο 27΄, ύστερα από σέντρα του Ουές, ο ακάλυπτος Στάρτζεον με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 40΄ σουτ του Σολίς εξουδετέρωσε ο Βέρχουλστ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Στάρτζεον δεν κατάφερε από κοντά να βρει την μπάλα για να σκοράρει μετά από σέντρα του Κοροβέση.

Στο 63΄ ο Στάικος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ από κοντά με κεφαλιά, όπως και στο 81΄ ο Γρίβας, σε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στο 84΄, όταν από μεγάλο λάθος του Σωτηρίου, που αντί να μπλοκάρει έχασε την μπάλα, ο Ιωαννίδης πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.