Skip to main content

Basket League: Στην παράταση νίκησε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό επιθετικά και πρόσφερε μεγάλες στιγμές με τους σούπερ σταρς Πόρτερ και Ναν

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την παράταση για να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 99-96 (κ.δ. 89-89) στο κλειστό της Πυλαίας και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ημιτελικούς των πλέι οφ της Basket League.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε τη σειρά με τον «Δικέφαλο» και, πλέον, στρέφει την προσοχή της στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, στο Βερολίνο.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με τον Σάββα Καμπερίδη στον πάγκο, καθώς ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, στην τέταρτη περίοδο, στα 6΄43΄΄ πριν τη λήξη.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια μεγάλη μονομαχία NBAers Κέντρικ Ναν (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Τζέριαν Γκαρντ (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα) από τη μια και του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ από την άλλη.

Ο Αμερικανός άσος, η θέση του οποίου είναι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία του στον «Δικέφαλο» και το ελληνικό πρωτάθλημα με ένα εκπληκτικό triple double, καθώς μέτρησε 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Επίσης εξαιρετικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν και ο Έλβαρ Φρίντρικσον, με 25 πόντους και 5 ασίστ.

Με επιμέρους σκορ 16-6 ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 65-57 στο 28΄, διαφορά η οποία έφτασε και στο +11 (79-68) στο 34΄.

Στο σημείο εκείνο ανέλαβε δράση ο Ναν, οι πρωτοβουλίες του οποίου έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία (85-85) στο 38΄, αλλά στα 18΄΄8 πριν τη λήξη και με το σκορ 89-89 έκανε επιθετικό φάουλ, που ήταν το 5ο του.

Στην τελευταία επίθεση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ σε προσπάθειες των Μίχαλακ, Πόρτερ αλλά σκορ δεν υπήρξε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Ένα τρίποντο του Γκριγκόνις κι ένα καλάθι του Λεσόρ έκαναν το 94-99, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 96-99 με 11΄΄  να απομένουν, αλλά ο Πόρτερ τζούνιορ αστόχησε σε τρίποντο και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.