Skip to main content

Οι κληρώσεις Νέων και Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έμαθαν σήμερα τους αντιπάλους τους στην α΄ προκριματική φάση της διοργάνωσης

Η Ιταλία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στον 8ο όμιλο της α΄ προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024-25.

Οι αγώνες της α΄ προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024 και θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες 52 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 13 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην επόμενη φάση (Elite Round) προκρίνονται οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση της βαθμολογίας κάθε ομίλου, η μία καλύτερη τρίτη ομάδα από τις βαθμολογίες όλων των ομίλων και η Πορτογαλία, η οποία προκρίνεται απευθείας ως η πρώτη ομάδα του ranking της UEFA για την κατηγορία των Νέων κατά την τρέχουσα περίοδο.

Εν τω μεταξύ, στον 6ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2024-25 κληρώθηκε η ελληνική ομάδα μαζί με την Ουγγαρία, την Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγώνες της 1ης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024 και στην 2η προκριματική φάση της league A προκρίνονται οι ομάδες, οι οποίες θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση των ομίλων.