Skip to main content

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός και τώρα ΟΑΚΑ

ΜΑΚΑΜΠΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. (EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» κατάφερε να αλώσει την έδρα της Μακάμπι στο Βελιγράδι, επικρατώντας με 95-88 και στο γήπεδό του θα αναζητήσει την νίκη-πρόκριση στο final4 της Euroleague.

O Παναθηναϊκός έπαιζε απόψε τα ρέστα του στο Βελιγράδι κόντρα στην Μακάμπι και κατάφερε να παραμείνει «ζωντανός», φέρνοντας την σειρά στο 2-2. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στο game4 και νίκησαν με 95-88. Όλα θα κριθούν την Τετάρτη στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο πέμπτο παιχνίδι του ζευγαριού για την πρόκριση στο final4 του Βερολίνου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μετά το 20-12 του Παναθηναϊκού στο 6′ πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση αλλά όχι και στην άμυνα, με το 29-26 υπέρ των γηπεδούχων να είναι ενδεικτικό της απουσίας λύσεων στο ανασταλτικό κομμάτι.

Οι «πράσινοι» πλήρωναν ακριβά την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις κινήσεις στη ρακέτα αλλά έμειναν κοντά στο σκορ χάρη στο εξαιρετικό βράδυ των Κέντριν Ναν και Κώστα Σλούκα που είχαν από 16 και 10 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι που τελείωσαν το ημίχρονο με 0 λάθη, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 50-49.

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα, καθώς βελτίωσε την άμυνά του αλλά κάθε φορά που ξέφευγε με τέσσερις και με πέντε, η Μακάμπι γυρνούσε το ματς στην ισοπαλία. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου, όμως, ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σλούκα πέρασε μπροστά με 74-69 στο 30′, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η Μακάμπι, πάντως, ξεκίνησε με ένα σερί 9-0 και πέρασε μπροστά με 78-74 στο 33′ ενώ βρέθηκε και στο +7, 82-75, με ένα επιμέρους σκορ 13-1. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα με Παπαπέτρου και Να, μειώνοντας σε 86-83 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Οι «πράσινοι» με τον Λεσόρ και τον Σλούκα να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια και την άμυνά τους να «δαγκώνει» προηγήθηκαν με 93-88 ένα λεπτό πριν την τελευταία κόρνα. Στα κρίσιμα οι παίκτες του Αταμάν έδειξαν χαρακτήρα και πήραν μια τεράστια νίκη με 95-88.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κέντρικ Ναν με 27 πόντους ενώ και ο Λεσόρ έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Tα δεκάλεπτα: 29-26, 50-49, 69-74. 88-95.