Skip to main content

Μενίδι: Δίωξη στον 50χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – «Την σκότωσε με 17 μαχαιριές»

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα να απολογηθεί.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης εν διαστάσει συζύγου του από το Μενίδι. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 50χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Νέα αναβολή στη δίκη του για ενδοοικογενειακή βία

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του στη δίκη για την ενδοοικογενειακή βία που είχε αναβληθεί για σήμερα, ζήτησαν νέα αναβολή, λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025. Στις 8 Μαΐου που είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, το δικαστήριο είχε αναβάλει την υπόθεση λόγω της απουσίας της παθούσας και της κόρης της,  αλλά και διότι έλειπε η ιατροδικαστική έκθεση.

Μενίδι: Αύριο θα δικαζόταν ο πρώην σύζυγος της 40χρονης – Το χρονικό των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία

Ο 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες λίγες ώρες μετά το στυγερό έγκλημα, φέρεται να εμφανίστηκε αμετανόητος ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Μενίδι: «Γι’ αυτό την σκότωσα» – Αμετανόητος ο γυναικοκτόνος -Σκληρό το ερώτημα αν η γυναίκα μπορούσε να σωθεί

«17 μαχαιριές με το κουζινομάχαιρο»

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι λεπτομέρεις που βλέπουν το φως για το αποτρόπαιο έγκλημα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε πως ο τρόπος που ο συλληφθείς αφαίρεσε τη ζωή της 40χρονηης ήταν πάρα πολύ βίαιος . «Χαρακτηρίζονται πολύ ισχυρά τα τραύματα γιατί είχαν πολύ μεγάλη διείσδυση. Μιλάμε για 17 μαχαιριές με το κουζινομάχαιρο. Το κουζινομάχαιρο βρέθηκε στα σπλάχνα της μέχρι τη λαβή του» ανέφερε, προσθέτοντας πως το θύμα προτού ξεψυχήσει έβαζε τα χέρια μπροστά να τον παρακαλέσει να μην την σκοτώσει.

Θα μπορούσε να έχει αποτραπεί το στυγερό έγκλημα;

Στο μεταξύ, το βαρύ ιστορικό των καταγγελιών που εκτείνονται σε διάστημα 11 ετών και ο τραγικός επίλογος με το έγκλημα στο Μενίδι, μεγεθύνουν τα ερωτήματα για το αν η 40χρονη θα μπορούσε να διασωθεί την ύστατη στιγμή. Ερωτηθείς για τι θα μπορούσε να έχει γίνει για να αποφευχθεί η γυναικοκτονία, ο κ. Μπαλάσκας παρατήρησε πως «μερικές φορές μπορεί κάτι να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό». «Με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα μπορούσε εντός τριημέρου να κρατηθεί ακόμη και στη ΓΑΔΑ για αυτή του την πράξη. Αυτό λένε δικαστικοί και όσοι γνωρίζουν καλά τον νόμο. Θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να έχει κρατηθεί, σήμερα θα δικαζόταν» πρόσθεσε.

Όπως είπε, το ζήτημα ήταν στην επιλογή των εισαγγελικών αρχών, που η επιλογή τους ήταν μεν απολύτως συννομη, αλλά ενδεχομένως δεν ήταν η σωστή. «Η απορία πολλών είναι ότι ήξεραν, είχαν τον φάκελο, γνώριζαν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει πράξεις, που αν αυτές οι πράξεις σήμερα χαρακτηρίζονταν θα ήταν κακουργηματικές. Ήταν πλημμεληματικές πράξεις του παρελθόντος, γιατί δυστυχώς η γυναικεία κακοποίηση ήταν πλημμέλημα. Τα πράγματα άλλαξαν» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία καταγγελία της 40χρονης κατά του εν διαστάσει συζύγου της είχε γίνει στις 7 Μαΐου, όταν η γυναίκα είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του 50χρονου, με τον οποίον είχε δύο παιδιά. Στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, είχε ενημερωθεί για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό τηλέφωνό της, της εφαρμογής «Panic Button» και της είχε χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.