Skip to main content

Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – Δύο παιδιά στο νοσοκομείο

Menelaos Myrillas / SOOC

Δεκάδες παιδιά με βαριά συμπτώματα

Με σοβαρά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον 3 άτομα εκ των οποίων τα 2 παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε δημοτικά της πόλης.

Σύμφωνα με το LamiaReport, τα παιδιά – θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έσπευσαν στο νοσοκομείο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο σε ένα Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου (από αυτό το σχολείο είναι και τα δύο παιδιά που αναζήτησαν βοήθεια στο Νοσοκομείο) και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.