Skip to main content

Euroleague: «Eμφύλιος» για το πλεονέκτημα έδρας στο ΣΕΦ

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρώτη τετράδα

Σπουδαίο παιχνίδι απόψε (19:45, NovasportsPrime) στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη τρίτη θέση με 18-10, ο Ολυμπιακός στηn πέμπτη με 17-11 και ο ελληνικός «εμφύλιος» θα παίξει σημαντικό ρόλο για το πλεονέκτημα έδρας μέσα από την παρουσία στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Για τους «ερυθρολεύκους» είναι αμφίβολη η παρουσία των Γουόκαπ και Γκος ενώ οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, Κώστα Αντετοκούνμπο και Βιλντόζα.

Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του παιχνιδιού:

«Έχουμε πολλά προβλήματα. Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος θα προσπαθήσουν να κάνουν μια ομαδική προπόνηση. Ο Γουόκαπ έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού, το οποίο απαιτεί τρεις εβδομάδες.

Αν παίξει, θα κάνει μεγάλη προσπάθεια. Το πόδι του είναι ακόμα πρησμένο, έχει αιμάτωμα. Ελπίζουμε να παίξει, επειδή είναι ο Γουόκαπ. Άλλος δεν θα έπαιζε στην κατάστασή του. Στην ίδια κατάσταση είναι και ο Γουίλιαμς-Γκος, αλλά θα προσπαθήσει να παίξει».

Στην αντίπερα όχθη και σχετικά με την επιλογή του να κάνει προπόνηση στο ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, υπογράμμισε:

«Είναι η ρουτίνα πριν από ένα ματς EuroLeague. Και όπως κάνουμε πριν από κάθε εκτός έδρας, το πρωί ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Αυτό είναι το σύστημά μου.

Δεν με απασχολεί αν είναι ντέρμπι ή οποιοδήποτε ματς, είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το κάνουμε και στα play off ή να έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρας μας, αν το θέλει. Επίσης, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι. Για εσάς μπορεί να είναι περίεργο, αλλά για εμάς είναι φυσιολογικό».

Σρέτεν Ράντοβιτς, Κάρλος Περούγκα και Ούρος Νίκολιτς θα είναι η διαιτητική τριπλέτα.