Skip to main content

Ο Άρης πέρασε από το Αγρίνιο και έγινε το απόλυτο φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου

ΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)

Με ένα γκολ του Φραν Βέλεθ οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 επί του Παναιτωλικού στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε έναν ημιτελικό γεμάτο ένταση, πάθος και καλό ρυθμό ανά διαστήματα, ο Άρης νίκησε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0 και έγινε το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τον πρώτο ημιτελικό έκρινε με κεφαλιά ο Φραν Βέλεθ, με τον Ισπανό στόπερ των «κιτρίνων» να αποτελεί τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου.

O Παναιτωλικός εκμεταλλευόμενος και την ώθηση που πήρε από την έδρα του, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε ένα εκρηκτικό τέταρτο.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δημιούργησε τέσσερις καλές στιγμές αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρη στις επεμβάσεις του Κουέστα. Ο Σενγκέλια στο 9′ είδε τον Ισπανό κίπερ να αποκρούει το μακρινό του σουτ, στο 10′ δεν σημάδεψε σωστά και στο 14′ οι γηπεδούχοι είχαν διπλή μεγάλη στιγμή.

Ο κίπερ του Άρη, όμως, αρνήθηκε δύο φορές το γκολ στον Τορεχόν με σπουδαίες επεμβάσεις. Οι «κίτρινοι» μετά το ημίωρο κατάφεραν να ισορροπήσουν και να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ο Μπράμπετς στο 30′ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ ο Σαβέριο στο 44′ νικήθηκε από τον Τσάβες στο τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης απείλησε στο 47′ όταν ο Τσάβες είπε «όχι» στον Σουλεϊμάνοφ. Ο Παναιτωλικός είχε δύο σουτ με Χατζηθεοδωρίδη και Πέδρο που μπλόκαρε ο Κουέστα και μία στιγμή υψηλής ποιότητας έφτανε για τους φιλοξενούμενους, ώστε να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μανού Γκαρθία από αριστερά έκανε μια υπέροχη διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Βέλεθ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μάντζιου στο 64′.

Ο Παναιτωλικός πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο Άρης, όμως, είχε άριστη συμπεριφορά πίσω από την μπάλα, απειλήθηκε μόνο με ένα σουτ του Ντουάρτε στο 98′ και κράτησε μέχρι τέλους το 1-0, μία νίκη που τον χρίζει ως ξεκάθαρο φαβορί ενόψει του επαναληπτικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 6 Μαρτίου.