Skip to main content

Ο παγκόσμιος Τύπος αποχαιρετά τον Μπεκενμπάουερ

REUTERS/Tobias Schwarz

Τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, αθλητικά και μη, απέτισαν φόρο τιμής στον «Κάιζερ» του ποδοσφαίρου

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, σύμβολο του γερμανικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται σήμερα στο εξώφυλλο των κυριότερων εφημερίδων, όχι μόνο στη Γερμανία και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Οι φωτογραφίες του «Φραντς» κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα: δείγμα ότι αυτός ο επίμονος και κορυφαίος αμυντικός ήταν ένας χαρακτήρας γνωστός όχι αποκλειστικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Όλοι θέλαμε να γίνουμε Μπεκενμπάουερ», τιτλοφορείται η ισπανική Marca που στις εσωτερικές της σελίδες θυμίζει τις επιτυχίες του. «Adios al Kaiser», γράφει η Mundo Deportivo, η οποία δημοσιεύει φωτογραφία του την ώρα που σήκωνε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη Γαλλία η Equipe ανοίγει με μια ολοσέλιδη φωτογραφία και τις λέξεις «Kaiser Franz». Παρόμοια επιλογή της A Bola στην Πορτογαλία, η οποία δημοσιεύει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον τίτλο «Adeus Kaiser».

Ακόμα και η πιο επίσημη Le Figaro θυμάται τον παίκτη: «Ο Φραντς Μπακενμπάουερ, θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, πέθανε».

Μια έγχρωμη φωτογραφία με τον Μπεκενμπάουερ νεαρό να χαμογελά καθώς σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η επιλογή του γερμανικού Sport Wereld, με τίτλο «Der Kaiser».

«Ο θρύλος του Μπεκενμπάουερ» είναι ο τίτλος της Daily Mirror, «Θα σε δούμε να παίζεις στον παράδεισο, Φραντς», γράφει η Daily Mail. Όμως, ο απόηχος του θανάτου του Γερμανού κάπτεν έφτασε και στο εξωτερικό.

Οι New York Times αφιερώνουν άρθρο στον Γερμανό. «Ο Μπεκενμπάουερ, ο Κάιζερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πέθανε», αναφέρεται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ότι ο εκλιπών είναι από τους λίγους αθλητές που κατάκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και ως προπονητής.

naftemporiki.gr