Skip to main content

Οδηγίες της Μπαρτσελόνα για το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία

REUTERS/Nacho Doce

Οι Καταλανοί προειδοποιούν τους οπαδούς τους για το τι πρέπει να αποφύγουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής ενόψει Σούπερ Καπ

Αυτή την Τετάρτη ξεκινούν στη Σαουδική Αραβία οι ημιτελικοί του Σούπερ Καπ Ισπανίας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Πέμπτη η Μπαρτσελόνα την Οσασούνα.

Πριν ταξιδέψει για τη Μέση Ανατολή, ο καταλανικός σύλλογος δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του προειδοποιήσεις για τους οπαδούς του προκειμένου να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν νομικά προβλήματα, επειδή η Σαουδική Αραβία έχει διαφορετική κουλτούρα και νόμους.

Αρχικά, ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» επικεντρώνει το δελτίο Τύπου του στη συμπεριφορά στις κερκίδες.

«Συνιστάται να υπάρχει σεβασμός και προσοχή στη δημόσια συμπεριφορά και στην εκδήλωση στοργής. Η απρεπής συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε πράξης σεξουαλικής φύσης, θα μπορούσε να έχει νομικές συνέπειες για τους αλλοδαπούς», αναφέρεται.

«Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και οι εκδηλώσεις υποστήριξης για την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί επίσης να αποτελέσουν λόγο για κυρώσεις».

Επίσης, θα είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η «κατανάλωση, πώληση ή αγορά ναρκωτικών», διότι αυτές οι πράξεις «τιμωρούνται αυστηρά».

Πέρα από τις κερκίδες, είναι απαραίτητο «να σεβόμαστε τα έθιμα και να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα σε δημόσιες ή θρησκευτικές εκδηλώσεις, επειδή απαγορεύονται δραστηριότητες που η κυβέρνηση θεωρεί ότι αντιβαίνουν στην κοινωνική ειρήνη».

naftemporiki.gr