Skip to main content

«Μαύρα» Χριστούγεννα για την Τσέλσι

REUTERS/Carl Recine

Η ομάδα του Ποτσετίνο γνώρισε την όγδοη ήττα στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ με δράστιδα τη Γουλβς στο «Μολινό»

Ηττημένη αυτή την Κυριακή στο «Μολινό», η Τσέλσι παραμένει κολλημένη στη μέση της Πρέμιερ Λιγκ. Μια τρομερή απογοήτευση για τον Ποτσετίνο, που δεν μπορεί να βρει τη μαγική φόρμουλα για τους «Μπλε».

Χάνοντας (και) από τους «Λύκους» κατά τη διάρκεια της 18ης αγωνιστικής οι Λονδρέζοι έμειναν στάσιμοι στη δέκατη θέση, ανάξια της πρόσφατης ιστορίας τους στη διοργάνωση.

Μετά από 18 ημέρες, οι ένοικοι του «Στάμφορντ Μπριτζ» έχουν 8 ήττες, 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ένα σχεδόν ντροπιαστικό αποτέλεσμα για μια ομάδα που ξόδεψε δισεκατομμύρια ευρώ τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Στο γήπεδο της Γουλβς οι παίκτες της Τσέλσι ήταν ωστόσο επίμονοι και δοκίμασαν πράγματα. Όπως και η σεζόν τους μέχρι τώρα, το μόνο που χρειάζονταν ήταν ένας «δολοφόνος» μπροστά στην εστία για να έχει πρακτικό αντίκρισμα η κυριαρχία τους.

Στην πρώτη εμφάνιση της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κρίστοφερ Ενκουνκού έδειξε τα προσόντα του και ανταμείφθηκε με ένα γκολ, το πρώτο του στην αγγλική ελίτ, στο τέλος του αγώνα (90΄+6).

Ένα κατόρθωμα που του επέτρεψε να μπει στην ιστορία της Τσέλσι: έγινε ο 27ος παίκτης που σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι και ο πρώτος που το έκανε ως αλλαγή, μετά τον Άλβαρο Μοράτα εναντίον της Μπέρνλι, τον Αύγουστο του 2017.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με αρκετή δόση τύχης, χάρη στα γκολ των Μάριο Λεμίνα στο 51ο λεπτό και Ματ Ντόχερτι στο 90΄+3.