Skip to main content

Αλύγιστος Ολυμπιακός, νίκησε απουσίες και Ερυθρό Αστέρα

Μέγας ο Πίτερς έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, ο Φαλ ρεκόρ στα ριμπάουντ και οι Κάναν, Παπανικολάου ήταν διαρκώς παρόντες για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Επιστροφή στο θετικό… ισοζύγιο (νίκες – ήττες) για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά νίκησαν τους ομόχρωμούς τους του Βελιγραδίου με 88-83 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-4.

Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποχώρησαν στο 3-6 καθώς είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία, αφού ο Νέιπιερ ήταν εκτός δωδεκάδας και ο Τεόντοσιτς ενδιαφέρθηκε περισσότερο για τη στατιστική του.

Όπως δεικνύει η διαφορά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε μάχη. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που έχει σφυρηλατηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δηλαδή ο Ολυμπιακός, που έπαιξε χωρίς τον δεύτερο πλέι μέικερ (Γκος), απόντος του πολυτιμότατου στο rotation ΜακΚίσικ και δίχως έναν σέντερ που θα μπορούσε να είναι βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας (Μιλουτίνοφ).

Και λοιπόν; Σε μια ομάδα που έχει αναγάγει σε επιστήμη το δόγμα «όλοι για έναν ένας για όλους» υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά και «τράβηξαν το κάρο», με την πειραϊκή ομάδα, ως μέγας ταχυδακτυλουργός, να βγάζει συνεχώς «άσους από τα μανίκια» της.

Ο Άλεκ Πίτερς απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά πως μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έκανε ρεκόρ στην Ευρωλίγκα σταματώντας στους 28 πόντους με 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ κατέγραψε επίσης 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Από κοντά ο Μουσταφά Φαλ, επίσης με ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (14) συν 14 πόντους (7/10 δίποντα), 3 ασίστ και 3 μπλοκ, ενώ ο τρίτος… σωματοφύλακας του Πειραιά, Αϊζάια Κάναν, φόρτωσε το σερβικό καλάθι με 15 πόντους (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) και ο Κώστας Παπανικολάου πρόσφερε άλλους 11 πόντους, μαζί με 5 ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ.

Οι ομάδες ξεκίνησαν για το τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 64-53 για τον Ολυμπιακό, για να φτάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας ακόμα και στο +15 (78-63) πριν δεχθούν επιμέρους σκορ 2-12. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε στους 5 αλλά μέχρι εκεί, καθώς ο Πίτερς στη συνέχεια έβαλε τις βολές που εκτέλεσε και… game over.