Skip to main content

Ήττα στο τελευταίο σουτ για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη φωτιά και στο τέλος... κάηκαν, αφού προηγουμένως είχαν επιστρέψει από το -18.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 75-74 στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια με καλάθι του ΜακΙντάιρ στα 0,7΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 26-20, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο το ροτέισον της πειραϊκής ομάδας ήταν απολύτως καταστροφικό!

Σε αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» απλώς δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με επακόλουθο οι Ισπανοί να δημιουργήσουν επιμέρους σκορ 30-9 (!) και να προηγηθούν στο ημίχρονο με το 50-35.

Η διαφορά έφτασε και στους 18 πόντους για τους Βάσκους, αλλά με τον Κάναν να «πυροβολεί» από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός «ροκάνισε» τη διαφορά σταδιακά και με ένα σερί 6-0 στην αρχή της τελευταίας περιόδου μείωσε στον πόντο, για να προηγηθεί 72-71 με καλάθι του Πίτερς.

Ο Μονέκε έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους (73-72) κι ο Λαρεντζάκης με 2/2 βολές έγραψε το 74-73 στα 10.6΄΄, για να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση ο ΜακΙντάιρ για το τελικό 74-75.

Στα 0.7΄΄ που απέμεναν η επαναφορά του Γουόκαπ στον Φαλ δεν είχε αποτέλεσμα και οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα σε επτά αγώνες.

Ο Γουόκαπ έμεινε χωρίς πόντο, ο Γκος σημείωσε μόλις 3, ο Μπραζντέικις 2, ο Παπανικολάου 6 και ο Λαρεντζάκης 7. Με πέντε παίκτες που έχουν επιθετικό ταλέντο λοιπόν να μετρούν μαζί 18 πόντους, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Κορυφαίος ήταν ο Κάναν με 23 πόντους και 5 τρίποντα, ο Πίτερς είχε 22 με 4 τρίποντα και 10 ο Φαλ.