Skip to main content

Αποσύρθηκαν τρεις ομάδες από τον Γύρο της Ελβετίας

Ο αδόκητος χαμός του 26χρονου ποδηλάτη Τζίνο Μάντερ έχει επηρεάσει αθλητές και συλλόγους.

Η ελβετική ομάδα Tudor και η βελγική Intermarché ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ποδηλατικό Γύρο της Ελβετίας μετά τον θάνατο του Ελβετού ποδηλάτη Τζίνο Μάντερ.

Η Bahrain-Victorious, σύλλογος για τον οποίο αγωνιζόταν ο εκλιπών, είχε ανακοινώσει από χθες (16/6) το απόγευμα ότι δεν θα συμμετάσχει πια στη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν, σε συμφωνία με την οικογένεια του αθλητή και μετά από διαβούλευση με τις παρούσες ομάδες, ότι το γύρος θα ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, την Κυριακή.

«Μετά από προβληματισμό και συζητήσεις με τους αθλητές και το προσωπικό, η ομάδα αποφάσισε να μην συνεχίσει να συμμετέχει στον φετινό Γύρο της Ελβετίας», εξήγησε η Tudor.

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πιστεύουμε ότι είναι ανθρώπινο να σεβόμαστε τα συναισθήματα των ποδηλατών μας και να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Τζίνο».

Ομοίως, η Intermarché-Circus-Wanty ανακοίνωσε ότι «μετά από διαβούλευση με τους ποδηλάτες και το προσωπικό μας αποφασίσαμε να αποσυρθούμε. Προτεραιότητά μας είναι να σεβόμαστε την ψυχική υγεία των αθλητών μας».

Ο Ολιβιέ Σεν, διευθυντής αγωνιστικού της διοργάνωσης, είχε δηλώσει χθες το βράδυ πως «μετά από μια συγκινητική μέρα και μια πολύ συγκινητική πομπή στη μνήμη του Τζίνο Μαντέρ, αποφασίστηκε, σε συμφωνία με την οικογένειά του, τις ομάδες και τους ποδηλάτες, να συνεχιστεί ο Γύρος της Ελβετίας».

naftemporiki.gr