Skip to main content

UEFA: Οι επιθεωρητές προτείνουν αποκλεισμό τής Μπαρτσελόνα από το C.L.

Οι δύο επιθεωρητές της UEFA που ερεύνησαν την υπόθεση Νεγκρέιρα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «Μπάρτσα» πρέπει να αποκλειστεί από το Champions League.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα προκάλεσε τεράστια διαμάχη στο ισπανικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, αλλά όχι μόνο…

Ύστερα όλα ηρέμησαν λίγο, τουλάχιστον στα ιβηρικά μέσα ενημέρωσης, αλλά η UEFA συνέχισε να ερευνά την υπόθεση με τα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα σε πρώην σημαντικό μέλος της Ισπανικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο οργανισμός που διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θέλει να έχει στις διοργανώσεις του κανέναν σύλλογο εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα, και μπορεί οι Καταλανοί να ισχυρίζονται ότι απλώς πλήρωσαν για να έχουν αναφορές για διαιτητές της La Liga, αλλά πολλοί υποπτεύονται υπόθεση διαφθοράς.

Οι δύο επιθεωρητές της UEFA που ασχολήθηκαν με αυτόν τον φάκελο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρωταθλήτρια Ισπανίας πρέπει να στερηθεί το Champions League, σύμφωνα με το ισπανικό μέσο ABC.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν καλείται πλέον να αποφασίσει για την υπόθεση.

Προς το παρόν, ο Σλοβένος αξιωματούχος ταλαντεύεται για το αν θα πρέπει να περιμένει την ετυμηγορία της ισπανικής Δικαιοσύνης ή θα τιμωρήσει ανεξάρτητα τον καταλανικό σύλλογο με αποκλεισμό ενός έτους από τις διοργανώσεις του.