Skip to main content

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Μονακό και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Με απόλυτο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε επί της Μονακό με 76-62 και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής στο Final 4 της Euroleague στο Κάουνας.

Ένας ισοπεδωτικός Ολυμπιακός, ένας Ολυμπιακός που έκανε τα πάντα σωστά, εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Μονακό, επέστρεψε από το 41-29 του ημιχρόνου και… κατάπιε τους Γάλλους, τσεκάροντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Euroleague το βράδυ της Κυριακής. Οι ”ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 76-62 και περιμένουν τον νικητή του Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Στο ξεκίνημα του ματς ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά, δεν έπαιξε σωστό μπάσκετ και έπεσε στη… παγίδα της Μονακό που πήγε σε ένα physical game και ανάγκασε την ελληνική ομάδα σε πολλές κακές επιλογές στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο πως στα πρώτα οκτώ λεπτά η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε σκοράρει μόλις 8 πόντους και οι Γάλλοι ήταν μπροστά στο δεκάλεπτο 20-14. Οι ”ερυθρόλευκοι” έφεραν άμεσα το ματς στα ίσια στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου(22-22) αλλά στη συνέχεια μπλόκαραν και η Μονακό που είχε σε φοβερή κατάσταση τον Οκόμπο και τον Τζέιμς, πήγε στα αποδυτήρια στο +12, 41-29. Οι 29 πόντοι στο ημίχρονο ήταν η χειρότερη επίδοση του Ολυμπιακού στη σεζόν.

Στην αρχή του δευτέρου μέρος εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός… σεληνιασμένος. Μία ομάδα αποφασισμένη, μία ομάδα έτοιμη για όλα που με απόλυτο μπάσκετ έβαλε στα σκοινιά τη Μονακό και δεν σταμάτησε να την σφυροκοπεί. Με ένα σερί 14-0 οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 43-41 και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ισοπέδωσαν τον αντίπαλο.

Στο 30′ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 56-43, ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 27-2! Απίθανο και όμως αληθινό. Κανένα λάθος, δέκα ασίστ, 8/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και μια άμυνα για σεμινάριο οδήγησαν στην απόλυτη ανατροπή.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν άφησε στιγμή από τα χέρια του το τιμόνι της αναμέτρησης, είχε τον απόλυτο έλεγχο και με άριστη εικόνα έφτασε στην πρόκριση με 76-62.

Ο Βεζένκοβ με 19, ο Παπανικολάου με 15, ο Σλούκας με 9 πόντους και 7 ασίστ αλλά και ο Φαλ με 12 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62