Skip to main content

Πόλο: Άνετη νίκη των Ανδρών με Βραζιλία

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο ποολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ για την Αθνική Ανδρών, που επικράτησε με 15-8 της Βραζιλίας και συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάληψη μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων, που θα δώσει πρόκριση (για 16η φορά) για το Τόκιο.

Η ανωτερότητα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν αναμενόμενη. Οι Έλληνες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και είχαν το μυαλό τους στο κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στο Μαυροβούνιο (17:00 ώρα Ελλάδας), εκεί όπου θα κριθεί και η προνομιούχος -υπό συνθήκες- πρώτη θέση του Α΄ ομίλου του τουρνουά.

Αύριο η Εθνική ομάδα δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Τουρκία (ρεπό), η οποία λόγω πολλών κρουσμάτων με Covid-19 δεν έλαβε την τελευταία μέρος στους αγώνες.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-1 στην πρώτη περίοδο και διεύρυνε σταδιακά την διαφορά στο σκορ σε έναν αγώνα που κύριο μέλημα του Θοδωρή Βλάχου ήταν να δοθεί δυνατότητα στους διεθνείς να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό για τη συνέχεια. Στο ημίχρονο η Εθνική προηγήθηκε με 10-3 και στο τέλος της τρίτης περιόδου με 9 γκολ διαφορά.