Skip to main content

Κίνδυνος αποκλεισμού της Γιουβέντους από την UEFA

Προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τηρεί στάση αναμονής αλλά αν οι ιταλικές αρχές καθυστερήσουν στην απόφαση θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Με ή χωρίς τη Γιουβέντους; Η UEFA καλείται να αποφασίσει εάν οι «Μπιανκονέρι» θα μετέχουν ή όχι στις διασυλλογικές διοργανώσεις της την επόμενη περίοδο, ανέφερε σήμερα (25/4) η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Εάν η έρευνα που στοχεύει το σύλλογο του Τορίνο και την πρωτόδικη ποινή των 15 βαθμών καθυστερήσει να εκδώσει ετυμηγορία, το ευρωπαϊκό όργανο θα μπορούσε να λάβει την απόφαση με βάση τη δική του ανεξάρτητη έρευνα.

Ακόμη κι αν η Γιουβέντους κατακτήσει θέση που δίνει ευρωπαϊκή έξοδο, η UEFA θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου στην καλύτερη περίπτωση.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει τη δική της παράλληλη έρευνα για να αποφανθεί ως προς το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας από το Πιεμόντε.

Το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα πρέπει να συντάξει τις επίσημες λίστες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις του, οι κληρώσεις των οποίων γίνονται στα τέλη Αυγούστου.

Επιπλέον, μια ομάδα από το ιταλικό πρωτάθλημα θα πρέπει να παίξει στα πλέι οφ του Europa Conference League στις 24 και 31 Αυγούστου, εξ ου και η ανησυχία της UEFA που συνδέεται με την καθυστέρηση της ετυμηγορίας.

naftemporiki.gr