Skip to main content

Ντέρμπι Τζόκοβιτς-Ρούμπλεφ στα προημιτελικά της Μελβούρνης

Ο Σέρβος απέκλεισε με απίστευτη ευκολία τον Αυστραλό Ντε Μινόρ ενώ ο Ρώσος είδε κατάματα τον αποκλεισμό απέναντι στον Δανό Ρουν αλλά επέστρεψε και πήρε μεγάλη νίκη.

Η πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open προχωρά, καθώς παρά τα σωματικά προβλήματα (στον οπίσθιο μηριαίο), ο Σέρβος δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο «Νόλε» συνέτριψε τον αντίπαλό του στα τρία σετ, 6-2 6-1 6-2, ύστερα από μόλις δύο ώρες αγώνα και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, σε ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ο Ρούμπλεφ δεν είχε πάντως το ίδιο εύκολο έργο με τον Τζόκοβιτς και χρειάστηκε να επιστρέψει από το χείλος του γκρεμού για να αποκλείσει τον ανερχόμενο Δανό αστέρα Χόλγκερ Ρουν.

Η νίκη επί του παιδιού-θαύματος ήρθε στα πέντε σετ και ήταν δραματική: 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11-9). Σε ένα τάι μπρέικ ακατάπαυστης έντασης στο τελευταίο σετ, ο Ρουν έσωσε δύο match points αλλά ήταν ανίσχυρος να σώσει το τρίτο.

Να υπογραμμιστεί ωστόσο ότι ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-5 και πριν φτάσει στη νίκη ήταν εκείνος που είχε σώσει νωρίτερα δύο match points για να ισοφαρίσει τον αγώνα.