Skip to main content

Μέγας Φοίνικας έστησε τον Ολυμπιακό στον τοίχο

Οι Κυκλαδίτες πήραν τη νίκη με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό με τους «ερυθρόλευκους» για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και στη ρεβάνς χρειάζονται δύο σετ για τον τελικό.

Πολύ μεγάλη νίκη, που τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση στους διπλούς τελικούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου στην Ερμούπολη επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου (21:30, ΕΡΤ3) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, με τους «ερυθρόλευκους» να ζητούν ανατροπή (νίκη 3-0 ή 3-1) και πρόκριση μέσω του «χρυσού» σετ και ο Φοίνικας δύο σετ για να βρεθεί στον τελικό.

Κορυφαίοι των γηπεδούχων ήταν οι Φρομ, Μιχάλοβιτς, Γαλιώτος χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, όμως, ο Φρομ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στον Φοίνικα και μάλιστα με προσωπικό πόντο έκλεισε τον αγώνα σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ βρήκε ρυθμό στο δεύτερο και ισοφάρισε σε 1-1. Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και στο τρίτο σετ, όπου προηγήθηκε 16-12, αλλά δέχτηκε σερί 6-0 από καταιγισμό σερβίς του Φρομ (πήρε 2 άσσους) και βρέθηκε πίσω.

Με τα δύο βασικά «τεσσάρια» του (Ιντάλγκο, Κουμεντάκης) σε μέτρια ημέρα ο Ολυμπιακός έχασε την ποιότητα στην υποδοχή και απώλεσε κρίσιμες φάσεις σε κόντρα επιθέσεις, μια απ΄ αυτές σε κόντρα επίθεση του Κουμεντάκη στο 22-21 του 4ου σετ, όπου είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά κάρφωσε άουτ (23-21).

Ο Μιχάλοβιτς και ο Φρομ μετά από ωραίες φάσεις έκλεισαν το σκορ και τον αγώνα εν μέσω αποθέωσης από τους συριανούς που είδαν πως η ομάδα τους μπορεί να διεκδικήσει κάποιο τίτλο και την εφετινή περίοδο.