Skip to main content

Η κλήρωση Σάκκαρη και Τσιτσιπά στο Australian Open

Βατή η κλήρωση στους πρώτους γύρους του Όπεν της Μελβούρνης για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και τον Έλληνα πρωταθλητή.

Απέναντι στην Κινέζα Γιου Γιουάν, Νο 116 του κόσμου, θα ξεκινήσει η Μαρία Σάκκαρη την προσπάθεια στο Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια κληρώθηκε στο πάνω μέρος του ταμπλό εκεί που βρίσκονται μεγάλα ονόματα όπως οι Ίνγκα Σφιόντεκ, Πάουλα Μπαντόσα και Τζέσικα Πεγκούλα.

Σε περίπτωση που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουάν θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με τη Σλοβάκα (Νο 238 του κόσμου) Κριστίνα Κούτσοβα, είτε με παίκτρια που να προέρχεται από τα προκριματικά.

Πιθανή αντίπαλος στον 3ο γύρο αναμένεται να είναι η Ελβετή Ζιλ Τάιχμαν, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των «16» η Ελληνίδα τενίστρια θεωρητικά και βάσει κατάταξης θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Μάντισον Κις.

Ύστερα, πιθανότερη αντίπαλος της θα είναι η Αμερικανίδα Πεγκούλα και στα ημιτελικά η Σφιόντεκ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Γάλλο (Νο64 του κόσμου) Κουεντέν Αλίς, ενώ στο 2ο γύρο θα βρει μπροστά του είτε τον Ρίνκι Χιζικάτα (Αυστραλία) είτε παίκτη από τα προκριματικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 4 του κόσμου, σε περίπτωση που προχωρήσει έχει υποψήφιο αντίπαλο για τον 3ο γύρο τον Ολλανδό Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ, ενώ στη φάση των «16», θεωρητικά, θα βρει τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ.

Στα προημιτελικά αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν εκ των Φελίξ Οζέρ ΑλιασίμΚάμερον Νόρι, ενώ στα ημιτελικά θα πέσει (πάντα θεωρητικά) στους περσινούς φιναλίστ Ράφα Ναδάλ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που λογικά θα συναντηθούν στα προημιτελικά.